Σχετικά

Γεια σου!

Είμαι η Ελένη. Είμαι η Σύμβουλος Υγείας πίσω από την IASIS Health Coaching.

Μεγάλωσα σε μια τυπική Ελληνική οικογένεια, ακολουθώντας τηv κλασική ελληνική διατροφή που βασίζεται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Φαινόμουν ένα υγιές παιδί, χωρίς να ήμουν υπέρβαρη, αλλά υπέφερα από σοβαρές ημικρανίες από τότε που ήμουν 8 ετών.

Από 10 ετών ήμουν παθιασμένη με την επιστήμη. Απέκτησα πτυχίο Χημείας, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στον τομέα της Περιβαλλοντικής Χημείας και ξεκίνησα διδακτορικό στον ίδιο τομέα.

Επιπλέον, είχα πάντα μεγάλη αγάπη για την μετάδοση της επιστημονικής γνώσης στο κοινό. Ως εκ τούτου, υπήρξα καθηγήτρια Χημείας και Βιολογίας για περισσότερο από 10 χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια μελέτης και έρευνας, τα προβλήματα υγείας μου συνέχισαν να αυξάνονται. Στα 30 μου χρόνια ήμουν παχύσαρκη, και υπέφερα από 6 διαφορετικά χρόνια θέματα υγείας. Επισκέφθηκα πολλούς διαφορετικούς γιατρούς για να βρω λύσεις αλλά κανένας, ποτέ, δεν μου είπε για τη σύνδεση του τρόπου ζωής, και ειδικά της διατροφής, με τα προβλήματα υγείας μου.

Έχοντας πια απηυδήσει με την συμπτωματική ιατρική πρακτική που στοχεύει στην φαρμακευτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, αντί της επίλυσής του προβλήματος, αποφάσισα να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου. Χρησιμοποίησα τις ερευνητικές δεξιότητές μου και το επιστημονικό μου υπόβαθρο για να διαβάσω τις ανακαλύψεις του πρόσφατα γεννημένου τομέα του Lifestyle Medicine και σοκαρίστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι η πλειοψηφία των σημερινών προβλημάτων υγείας μπορούν να προληφθούν και να θεραπεύτουν με την υγιεινή διατροφή.

Σε περίπου 6 μήνες από την ανακάλυψη της αλήθειας για το πόσο σημαντική είναι η διατροφή, όλα τα προβλήματα υγείας που με ταλαιπωρούσαν, μαζί με τις ημικρανίες που είχα από παιδί, λύθηκαν.

Για μένα αυτό ήταν μια σωτήρια αποκάλυψη. Από εκείνη τη στιγμή, δεν είχα καμία άλλη επιθυμία από το να αφιερώσω τον εαυτό μου στη διάδοση αυτής της γνώσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Το επιστημονικό υπόβαθρο και η εμπειρία μου στην επιστημονική έρευνα μου έδωσαν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να είναι κάποιος σε θέση να αξιολογήσει τις πληροφορίες που υπάρχουν σήμερα σχετικά με τη σύνδεση του τρόπου ζωής με τις διάφορες ασθένειες.  Η εμπειρία μου ως διδάσκουσα μου έδωσε την ικανότητα να μπορώ να εκπαιδεύσω, να υποστηρίξω και να παρακινήσω όποιον ενδιαφέρεται να μάθει και να κάνει αλλαγές προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Έτσι γενήθηκε η IASIS Health Coaching.

Η IASIS Health Coaching είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό.

Ένα παζλ του οποίου τα κομμάτια αποτελούν το μορφωτικό μου υπόβαθρο, η ανάγκη μου να βοηθώ τον συνάνθρωπο, το πάθος μου για την εκπαίδευση και η αγάπη μου για την έρευνα.

Μπορείτε επίσης να δείτε ποιά είμαι μέσω των λογαριασμών μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook

LinkedIn